Анализа на Една променлива Алатка

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници

Comments

Изберете множество на клетки или колони со нумерички податоци во табеларниот приказ, потоа кликнете на оваа алатка за да се отвори дијалог кој создава графикони и пресметува статистика на една променлива од податоците. Дијалогот има четири панели: панел за статистика, податочен панел и два графички панели. Податочниот панел и вториот графички панел не се видливи кога дијалогот за првпат е отворен. Користете го менито со опции за да се покажат.
Опции
Повлечете и пуштете


© 2022 International GeoGebra Institute