Креирај листа Алатка

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници

Comments

Графички поглед[уреди]

Во Графички поглед, едноставно повлечете правоаголник околу објектите што сакате да се стават во листа. Потоа, кликнете на алатката за да се создаде листа од селектираните објекти.

Табеларен приказ[уреди]

Во Табеларен приказ, селектирајте множество на клетки. Потоа, кликнете на алатката за да отворите дијалог за именување, модифицирање и создавање на листа од селектираните клетки.
Забелешка: Листи креирана од оваа алатка се појавува во Алгебарски поглед


© 2022 International GeoGebra Institute