Поместување на површината за цртање Алатка

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
Влечете ја и пуштете ја површината за цртање во Графички поглед за да ја промени својата видлива област.
Забелешка:
  • Можете исто така да ја поместувате површината за цртање со притискање на Shift-тастерот (MS Windows: види Ctrl-тастерот) и влечење со глушецот во секој режим на работа.
  • Во овој режим на работа исто така можете да скалирате секоја од оските со влечење со глушецот.
© 2021 International GeoGebra Institute