Точка на Објект Алатка

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници

Да се создаде точка, која е фиксирана на објекти, прво кликнете на тастерот за алатката и потоа на објектот. Оваа нова точка може да се премести со Tool Move.gif Поместување Алатка, но само во рамките на објектот.

Забелешка: Да се стави точка во внатрешноста на Кружница или Елипса ќе треба да се зголеми Транспарентноста од 0 во прв план. Ако кликнете на периметарот на еден објект (пример Кружница, Елипса, Многуаголник), тогаш точката ќе биде фиксирана за периметарот отколку за внатрешноста.
© 2021 International GeoGebra Institute