Прикачи/ОткачиТочка Алатка

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници

Да прикачите точка на патека или регион кликнете на слободната точка и на патеката или регионот. Од сега па натаму, точката се уште може да се премести со Tool Move.gif Поместување Алатка, но само во рамките на патеката или регионот.

Да се откачи точката која се дефинира како точка на патот или регионот само кликнете на точка. Точката ќе стане слободна.

Забелешка: Можете да ги користите Точка Наредба и ТочкаНа Наредба за прикачување на точка. Види и КопирајСлободенОбјект Наредба.
© 2021 International GeoGebra Institute