Поместување Алатка

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници

Префрлување и повлекување на независниот објект со помош на глувчето. Ако изберете објект со кликнување на него, со начинот Поместување, вие можете...

  • … избришете објект со притискање на "Delete"-копче
  • … поместите објектот со помош на стрелките на тастатурата (види го делот Manual Animation)
Забелешка:
  • Можете брзо да ја активирате алатката Премести со притискање на "Esc"- копче на вашата тастатура.
  • Премести лизгач кога Премести алатката е избранa, потребно е да го влечете десното копче на глувчето.
© 2022 International GeoGebra Institute