Геометриски Објекти

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници


Геогебра работи со многу видови на геометриски тела

Патеки

Некои од наведените објекти (линии, конусни пресеци, лакови, полигони, функции, еднопроменливи неравенства, интервали, листа на точки) се познати како патеки. Може да се дефинира точка да припаѓа на пат со помош на Точка Наредба. Секоја точка на патот има пат параметар, која се движи од 0 до 1. За да се добие овој параметар, можете да го користите ПараметарнаПатеката Наредба.

Забелешка: Листи на други патеки.

Регион

Исто така може да се ограничи на регионот (полигон, конусни, лак, две променливи, неравенство) со користење на ТочкаНа Наредба .

Забелешка: Видете исто така Прикачи/ОткачиТочка Алатка.
© 2021 International GeoGebra Institute