Средина Алатка

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
Можете да кликнете или на две точки или на еден сегмент да ја добиете средната точка. Исто така можете да кликнете на конусниот пресек (круг или елипса) во согласност да се креира точка на центарот (види и Центар и Средина Наредба).
© 2021 International GeoGebra Institute