Нова точка Алатка

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
Кликнете на површината за цртање во Графички поглед со цел да се создаде нова точка. Координатите на точката се фиксни кога копчето на глушецот е ослободено.
Забелешка:
  • Со кликнување на отсечка (или интервал), права линија, многуаголник, конусен пресек, функција, или крива може да се создаде една точка на овој објект (види и Точка наредба).
  • Со кликнување на пресекот на два објекти се создава оваа пресечна точка (види и Пресек на два објекти алатка и Пресек наредба).
© 2021 International GeoGebra Institute