Транслација на објект за вектор Алатка

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
Изберете го објектот што сакате да се транслатира. Потоа, кликнете на векторот за транслација или кликнете два пати да се направи вектор (погледни Транслација).

Од верзија 4.0.15.0 можете исто така сега само да повлечете за клонирање на објект со оваа алатка.

© 2021 International GeoGebra Institute