Инверзија во однос на кружница Алатка

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
Оваа алатка ви овозможува да инвертирате геометриски објект за кружница. Изберете го објектот што сакате да го инвертирате. Потоа, кликнете на кружницата да се определи огледалото/кружницата на инверзија (види и Огледало наредба).
© 2022 International GeoGebra Institute