Ротација околу точка за даден агол Алатка

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
Изберете го објектот што сакате да ротира. Потоа, кликнете на точка за да се определи центарот на ротација и внесете го аголот на ротација во полето за текст на дијалог прозорецот што се појавува (види и Ротација Наредба).
© 2022 International GeoGebra Institute