Транслација Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
Транслација[ <објект>, <вектор> ]
Врши транслација на геометриски објект за векторот.
Забелешка: Кога се врши транслација на многуаголник, трансформираните темиња и страни (отсечки) се креирани како нови објекти.
Транслација[ <вектор>, <почетна точка> ]
Врши транслација на векторот до почетната точка.
Забелешка: Види и Tool Translate Object by Vector.gif Транслација на објект за вектор алатка.
© 2021 International GeoGebra Institute