Права низ две точки Алатка

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници

Изборот на две точки A и B создава права линија низ A и B (види и Права наредба).

Забелешка: Насочниот вектор на правата е со насока од А кон В, \overrightarrow{AB}.
© 2022 International GeoGebra Institute