Полуправа низ две точки Алатка

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
Изборот на две точки A и B создава полуправа со почеток во A низ B (види и Полуправа наредба).
Забелешка: Во Алгебарски поглед равенката е прикажана на соодветната линија.
© 2022 International GeoGebra Institute