Права Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
Права[ <точка А>, <точка B> ]
Дава права низ дадените две точки A и B.
Права[ <точка>, <права> ]
Дава права низ дадена точка која е паралелна со дадена права.
Права[ <точка>, <вектор> ]
Дава права низ дадена точка со насочен вектор v.
Забелешка: Види и Права низ две точки Алатка .
© 2021 International GeoGebra Institute