Отсечка со дадена должина од точка Алатка

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
Кликнете на точката A која треба да биде почетна точка на отсечката. Одредете ја саканата должина a на отсечката во прикажаниот прозорец (види и Отсечка наредба).
Забелешка: Оваа алатка создава отсечка со должина a и крајна точка B која што може да се ротира околу почетната точка A со користење на алатката за Поместување.
© 2022 International GeoGebra Institute