ФРаспределба Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
ФРаспределба[ <Броител на Степени на слобода>, <Именител на степени на слобода>, х ]
Ја дава густината на веројатност со параметриn, d.
ФРаспределба[ <Броител на Степени на слобода>, <Именител на степени на слобода>, х, <Булова кумулатива> ]
Ако Константата е точна, креира константна распределба на F-распределбата, инаку создава PDF на F-распределбата.
ФРаспределба[ <Броител на Степени на слобода>, <Именител на степени на слобода>, <Вредност на променлива> ]
Ја дава вредноста на константната распределба на F-распределбата на V, односно веројатноста P (x ≤ V) каде што x е случајна променлива со F-распределба дадена од страна на параметри на 'N, d.

CAS Синтакса

Во CAS Поглед е поддржана само следната синтакса:

ФРаспределба[ <Броител на Степени на слобода>, <Именител на степени на слобода>, <Вредност на променлива> ]
Ја дава вредноста на константната распределба на F-распределбата на V, односно веројатноста P (x ≤ V) каде што x е случајна променлива со F-распределба дадена од страна на параметри на 'N, d.
© 2021 International GeoGebra Institute