ИнверзнаПаскалРаспределба Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
ИнверзнаПаскалРаспределба[ <Број на поволни настани>, <Веројатност на успехот>, <Веројатност p> ]
Го дава бројот n така што P(X≤n) ≥ p, каде X е случајна Паскал промелнива даденa со Број на успеси и Веројатноста на успех.
Забелешка: Види и Паскал Наредба
© 2021 International GeoGebra Institute