ИнверзнаНормалнаРаспределба Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
ИнверзнаНормалнаРаспределба[<аритметичка средина μ>,<стандардно отстапување σ>, <веројатност P>]
Ja дава функцијата Φ-1(P) * σ + μ како Φ -1 која е инверзна на константната распределба со функција Φ од N(0,1).
Забелешка: Ја дава x- координатата со дадената веројатност на левата страна под сликата на нормалната распределба .
© 2021 International GeoGebra Institute