Објект Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
Објект[ <име на објектот како текст> ]
Го дава објектот со одредена име. Резултатот е секогаш зависен објект.
Забелешка: Обратно е во објект командата Име Наредба.
Пример: Ако точките A1, A2, ... , A20 постои и лизгачот n = 2, потоа Oбјект["A" + n] дава копија од точката A2.
Предупредување Предупредување: Командатат за Објект не може да се користи во Прилагодени наредби.
© 2022 International GeoGebra Institute