НајблискаТочка Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
НајблискаТочка[ <Патека>, <Точка> ]
Ја дава точката на патеката P која е најблиску до точката А.
Забелешка: За Функција Наредба - оваа команда дава точка на вертикала во линија, наместо да ја даде најблиската точка
© 2022 International GeoGebra Institute