Ќош Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
Ќош[ <број на ќошот> ]
За n=1, 2, 3, 4 создава точка во аголот на Graphics View, за n=5 враќа точка (w,h), каде w и h се ширина и висина на графичкиот поглед во пиксели. Секогаш се користи првиот графички поглед иако вториот е активен.
Ќош[Графички погледи g, број на ќошот]
Креира точка на аголот (g = 1, 2) која никогаш не е видлива во тој поглед.
Ќош[ <слика>, <број на ќошот> ]
Креира точка на аголот на сликата (n = 1, 2, 3, 4).
Ќош[ <текст>, <број на ќошот> ]
Креира точка на аголот на текстот (n = 1, 2, 3, 4).
Забелешка: Нумерирање на аглите е обратно од стрелките на часовникот и почнува во долниот лев агол.
© 2021 International GeoGebra Institute