ИнверзнаХиперГеометрискаРаспределба Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
ИнверзнаХиперГеометрискаРаспределба[ <големина на популација>, <број на поволни настани>, <големина на примерокот>, <веројатност p> ]
Го дава бројот n така што P(X≤n) ≥ p, каде X е добиена од големината на популација, број на успеси и големина на примерокот.
© 2021 International GeoGebra Institute