ИнверзнаТРаспределба Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
ИнверзнаТРаспределба[ <Степени на слобода d>, <Веројатност p> ]
Ја дава инверзна Траспределба каде што т-распределбата има г степени на слобода. Со други зборови, се наоѓа R, така што P (x ≤ r) = P, така што X е случајна променлива со t-распределба. Веројатноста мора да биде од [0,1].
© 2021 International GeoGebra Institute