ИнверзнаВеибулРаспределба Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
ИнверзнаВеибулРаспределба[ <Форма>, <Обем>, <Веројатност> ]
Ја дава инверзната константна распределба, каде што Веибуловата распределба е дадена во форма на параметар k и скаларен параметар λ. Со други зборови, се наоѓа t така што P (x ≤ t) = P, каде што X е случајна променлива со Веибулова распределба. Веројатноста мора да биде од [0,1].
© 2021 International GeoGebra Institute