СинусоиднаАпроксимација Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
СинусоиднаАпроксимација[ <листа на точки> ] ]
Пресметува крива на регресија во форма a + b sin(cx + d).
Пример:
СинусоиднаАпроксимација[{(1, 1), (2, 2), (3, 1), (4, 0), (5, 1), (6, 2)}] се добива 1 + sin(1.5708x - 1.5708).
Забелешка:

CAS Синтакса

СинусоиднаАпроксимација[ <листа на точки> ] ]
Пресметува крива на регресија во форма a + b sin(cx + d).
© 2021 International GeoGebra Institute