Мода Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
Мода[ <листа на броеви> ]
Дава мода на листата на елементи.
Пример:
  • Мода[{1,2,3,4}] дава празна листа {}.
  • Мода[{1,1,1,2,3,4}] ја дава следната листа {1} .
  • Мода[{1,1,2,2,3,3,4}] ја дава следната листа{1, 2, 3}.
© 2022 International GeoGebra Institute