СтепенскаАпроксимација Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
СтепенскаАпроксимација[ <листа на точки> ]
Пресметува крива на регресија во форма a xb.
Пример:
СтепенскаАпроксимација[{(1, 1), (3, 2), (7, 4)}] креира крива на регресија 0.97 x0.71.
Забелешка:

CAS Синтакса

СтепенскаАпроксимација[ <листа на точки> ]
Пресметува крива на регресија во форма a xb.
© 2021 International GeoGebra Institute