ЛогаритамскаАпроксимација Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
ЛогаритамскаАпроксимација[ <листа на точки> ]
Ја пресметува кривата на логаритамска регресија.
Пример:
ЛогаритамскаАпроксимација[{(ℯ,1), (ℯ^2, 4)}] дава 3 ln(x) - 2.
Забелешка:

CAS Синтакса

ЛогаритамскаАпроксимација[ <листа на точки> ]
Ја пресметува кривата на логаритамска регресија.
© 2021 International GeoGebra Institute