Реши Алатка

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници

Оваа алатка може да се користи само во CAS Поглед.

Напишете равенка што сакате да се реши и притиснете го Enter-тастерот. Потоа со глушецот кликнете на равенката и изберете ја алатката.
Оваа алатка може да реши и систем на равенки. Напишете ја секоја равенка во екстра клетки, потоа изберете ги сите клетки и алатката. Вие ќе добиете решение за секоја променлива.
© 2022 International GeoGebra Institute