ПравоаголенДијаграм Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
ПравоаголенДијаграм[ <поместување по y оска>, <мерка по y оска>, <листа на необработени податоци> ]
Дава кутија за користење на дадените необработени податоци чија вертикална положба во координатниот систем е контролирана со променлива yOffset и чија височина е под влијание на факторот yScale.
Пример: ПравоаголенДијаграм[0, 1, {2,2,3,4,5,5,6,7,7,8,8,8,9}]
ПравоаголенДијаграм[ <поместување по y оска>, <мерка по y оска>, <почетна вредност>, <К1>, <медиана>, <К3>, <крајна вредност>
Дава кутија за дадените статистички податоци во интервалот [ А, Б].
© 2021 International GeoGebra Institute