НормаленКвантиленГраф Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
НормаленКвантиленГраф[ <листа на податоци> ]
Дава нормален кванитилен граф од дадената листа на податоци и црта линија преку вредности кои покажуваат точно податоци. Вредностите се формирани од податоци како вредности на x оската против нивниот очекуван нормален резултат на оската y.
© 2021 International GeoGebra Institute