ОстаточнаПовршина Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
ОстаточнаПовршина[ <Листа од точки>, <Функција> ]
Ја дава листа на точки чии x-координати се еднакви на x-координатите на елементите на листата и y-координати се остатоци во однос на функцијата F. Ако i-ти елемент на листата е точка (a, b​​) тогаш i -ти елемент на резултатот е (а, BF (а)).
© 2021 International GeoGebra Institute