СтеблоГраф Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
СтеблоГраф[ <лист> ]
Дава стебло граф од дадената листа на броеви.
Одделно е дефинирана како вредност надвор од интервалот[ Q1 - 1.5 (Q3 - Q1) , Q3 + 1.5 (Q3 - Q1) ].
СтеблоГраф[ <лист>, <Наместување -1|0|1> ]
Дава стебло граф од дадената листа броеви.
Ако Прилагодување = -1 стандардната матична единица се дели со 10.
Ако Прилагодување = 0 ништо не се менува.
Ако Прилагодување = 1 стандардната матична единица се множи со 10.
© 2021 International GeoGebra Institute