Кол Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
Кол[ <деленик>, <делител> ]
Го дава количникот на два броја.
Пример:
Div[15, 3] дава 5.

CAS Синаткса

Кол[ <деленик>, <делител> ]
Го дава количникот на два броја.
Пример:
Div[15, 3] дава 5.
© 2021 International GeoGebra Institute