РазложувањенаПростиБроеви Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
РазложувањенаПростиБроеви[ <Број> ]
Дава листа на броеви чиј проеизвод е еднаков со дадениот број.
Пример:
  • РазложувањенаПростиБроеви[1024] дава {2, 2, 2, 2, 2, 2, 2, 2, 2, 2}.
  • РазложувањенаПростиБроеви[42] дава {2, 3, 7}.
Забелешка: Видете исто така РазложувањенаПростиБроеви Наредба.

CAS Синтакса

РазложувањенаПростиБроеви[ <Број> ]
Дава листа на броеви чиј проеизвод е еднаков со дадениот број.
Пример:
  • РазложувањенаПростиБроеви[1024] дава {2, 2, 2, 2, 2, 2, 2, 2, 2, 2}.
  • РазложувањенаПростиБроеви[42] дава {2, 3, 7}.
Забелешка: Видете исто така РазложувањенаПростиБроеви Наредба.
© 2022 International GeoGebra Institute