Прошири Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
Прошири[ <функција> ]
Ја проширува дадената функција
Пример: Expand[(2x - 1)² + 2x + 3] дава 4x² - 2x + 4.

Оваа команда работи во CAS Поглед исто така.

© 2022 International GeoGebra Institute