Зип Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
Зип[ <израз>, <променлива1>, <листа1>, <променлива2>, <листа2>, ... ]
Дава Листа Наредби на предмети добиени со замена на променливи во изразот со елементи на соодветните листи. Должина на добиената листа е минимум на должините на излезната листа.

{{example|1=Let P,Q,R,S,T има некои точки. Зип[Midpoint[A,B],A,{P,Q},B,{R,S}] дава листа која содржи [[Средина Наредба|Средина Наредба] на сегмени PR и QS.}}

Забелешка: Секоја листа на елементи мора да биде од еднаков тип.
© 2021 International GeoGebra Institute