ПодЛиста Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
ПодЛиста[ <листа>, <од>, <до> ]
Ја дава листата која содржи елементи од позиција m до N од почетната листа.
ПодЛиста[ <текст>, <од>, <до> ]
Го дава текстот кој се наоѓа помеѓу елементите од позиција m до N од почетната листа.

CAS Синтакса

ПодЛиста[ <листа>, <од>, <до> ]
Ја дава листата која содржи елементи од позиција m до N од почетната листа.
Пример:
ПодЛиста[{1, 2, a, 4, 5}, 2, 4] дава {2, a, 4}.
© 2018 International GeoGebra Institute