Подреди Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
Подреди[ <листа> ]
Врши сортирање (подредување) на листа на броеви, текстуални објекти или точки.
Забелешка: Листите на вредности се подредени по x-координатата.
Пример:
  • Подреди[{3, 2, 1}] ја дава следната листа {1, 2, 3}.
  • Подреди[{"'круши"', "'јаболка'", '"смокви'"}] ја дава листа елементи по азбучен ред.
  • Подреди[{(3, 2), (2, 5), (4, 1)}] ја дава следната листа {(2, 5), (3, 2), (4, 1)}.
© 2021 International GeoGebra Institute