Точка Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
Точка[ пат ]
Ја дава точката на геометриски објект. Како резултат на точката може да се добие и должината на патот.
Точка[ пат, < broj >]
Ја дава точката на геометрискиот објект ПараметарнаПатеката Наредба.
Точка[ <точка>, <вектор> ]
Креира нова точка со додавање на вектор од дадената точка.
Забелешка: Види и Нова точка Алатка .
© 2021 International GeoGebra Institute