Отсечка Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
Отсечка[<Точка A>,< Точка B>]
Дава една отсечка помеѓу две точки А и B.
Отсечка[<Точка A>, <Број a>]
Дава една отсечка со должина a и почетна точка во точката A.
Забелешка:
© 2021 International GeoGebra Institute