Полуправа Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
Полуправа[ <точка А>, <точка B> ]
Дава полуправа со почеток во точката А која минува низ точка B.
Полуправа[ <точка>, <вектор V> ]
Дава полуправа со почеток во дадена точка, која има насока вектор V.
Забелешка: Види иTool Ray through Two Points.gif алатка.
© 2021 International GeoGebra Institute