СиметралаНаОтсечка Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
СиметралаНаОтсечка[<Точка A>, <Точка B>]
Ја дава симетралата на отсечката AB.
СиметралаНаОтсечка[<отсечка>]
Ја дава симетралата на дадена отсечка.
Забелешка: Види и Tool Perpendicular Bisector.gifалатка.
© 2021 International GeoGebra Institute