РКвадрат Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
РКвадрат[ <листа на точки>, <функција> ]
Го пресметува коефициентот на детерминација Р ² = 1-SSE/Syy, меѓу y-вредности и х-вредности во листата на точки и самата функција.
© 2021 International GeoGebra Institute