ПирсоновКоефициентНаКорелација Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
ПирсоновКоефициентНаКорелација[ <листа на x-кординати>, <листа на y-кординати> ]
Го пресметува Коефициентот на корелација со користење на дадените x и y -координати.
ПирсоновКоефициентНаКорелација [Листа на точки]
Го пресметува Коефициентот на корелација со користење на координатите на дадените точки.
© 2022 International GeoGebra Institute