ОпишанЛак Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
ОпишанЛак[ <точка А>, <точка B>, <точка С> ]
Дава кружен лак низ три точки A, B, и C, каде А е почетна точка и C е крајната точка на опишаниот кружен лак.
Забелешка: Види и Tool Circumcircular Arc 3Points.gif алатка.
© 2021 International GeoGebra Institute