Кружница Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
Кружница[ <точка>, <радиус број> ]
Дава кружница со даден центар и радиус.
Кружница[ <точка>, <отсечка> ]
Дава кружница со даден центар и радиус еднаков на должината на дадената отсечка.
Кружница[ <точка>, <точка> ]
Дава кружница со даден центар во првата точка која минува низ втората точка.
Кружница[ <точка>, <точка>, <точка> ]
Дава кружница која минува низ трите точки.
© 2021 International GeoGebra Institute