Кружница одредена со три точки Алатка

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
Избери три точки кои лежат на новата кружница (види и Кружница наредба).
Забелешка: Ако трите точки лежат на иста права, кружницата дегенерира на оваа права.
© 2021 International GeoGebra Institute